Hlavní obsah

Děti u škol na Jihlavsku obtěžuje neznámý muž

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

U škol na Jihlavsku se začal objevovat muž, který se pokouší o kontakt s dětmi. Policisté evidují již tři podobné případy. Informovala o tom v pátek policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ve čtvrtek ráno v blízkosti budovy základní školy v Jihlavě muž v tmavém oblečení s maskovaným obličejem oslovil školačku s blíže neurčeným požadavkem. Dívka z místa utekla.

V tomto týdnu se objevily i dva další případy: oba u škol poblíž Polné. Neznámý muž s pokrývkou hlavy a brýlemi sliboval chlapcům sladkosti a hračky a lákal je do vozidla. I tito chlapci raději utekli. K fyzickému kontaktu s dětmi nedošlo.

„Vzniklo podezření, že by se mohlo jednat o stejného muže. Kriminalisté a policisté události prověřují. Informace byla předána zástupcům místních samospráv a základních škol,“ uvedla policejní mluvčí.

Maskuje si obličej šátkem

Jedná se o muže oblečeného do tmavého oblečení, který si většinou maskuje obličej šálou nebo šátkem. K oslovení dětí dochází v blízkosti budov základních škol před začátkem nebo po skončení vyučování za blíže neurčeným účelem.

Policisté dále šetří případ, ke kterému došlo 8. prosince loňského roku v obci Luka nad Jihlavou. Maskovaný muž se dopustil neslušnosti vůči chlapci prvního stupně základní školy.

Muž vystoupil z vozidla tmavé barvy a před dítětem se obnažil. Chlapec z místa utekl. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Okamžitě po oznámení policisté informovali zástupce místních škol, aby děti poučili, jak se mají při kontaktu s cizí osobou chovat. Ani v tomto případě není vyloučené, že se jednalo o stejnou osobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám