Hlavní obsah

Podvodník sliboval zimní zahrady, lidi připravil o 6,5 miliónu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jihomoravští kriminalisté obvinili z podvodu 50letého muže ze Slovenska, který nabízel v rámci České republiky, Slovenska a Rakouska dodání a montáž zimních zahrad. Lidé zaplatili velké zálohy, svých vysněných zahrad se ale nedočkali. Vypečený podnikatel skončil ve vazbě, nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Článek

Muž podle podvedených zákazníků působil velice věrohodně. „Při nedodržení termínů se klientům omlouval za zpoždění a ubezpečoval je, že zakázka bude v co nejbližší době vyhotovena. Někteří zákazníci tak čekali až rok,“ řekla mluvčí jihomoravské policie Andrea Straková.

Obviněný vlastnil dvě firmy na jižní Moravě, které zajišťovaly dodávku a montáž zimních zahrad. Při uzavírání kupních smluv se majitel firmy zavázal zhotovit dílo do stanovené lhůty od podpisu smlouvy, předem mu byla zaplacena záloha, která většinou činila sedmdesát procent celkové ceny.

„Zimní zahrada ovšem nebyla do smluvené doby dodána ani namontována. Tímto způsobem se muž obohatil od října roku 2007 o 6,5 miliónu korun a poškodil tak nejméně 37 klientů,“ řekla mluvčí Straková.

Každý měsíc uzavřel jednu smlouvu, ale je pravděpodobné, že poškozených zákazníků může být i více. Peníze, které muž tímto podvodným jednáním získal, použil pro vlastní potřebu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám