Hlavní obsah

Srážku s lyžařem zavinil řidič skútru, odporuje policie horské službě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbrná

V kritickém stavu v ohrožení života zůstává 63letý správce lyžařského areálu Lišák ve Stříbrné na Sokolovsku v Krušných horách, který se v neděli v poledne střetl při jízdě na skútru ve spodní části sjezdovky s 32letým lyžařem. Podle policie vážný střet zavinil postižený řidič skútru.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie případ stále vyšetřuje, ale podle jeho předběžných výsledků je viníkem vážné nehody těžce zraněný řidič skútru.

„Vyjel neočekávaně z prostoru za dřevěnou strojovnou vleku na konci sjezdovky, kam zrovna shodou náhod přijížděl ze svahu nastoupit opět na vlek jeden z lyžařů. Předběžné výsledky šetření nasvědčují tomu, že nehodu pravděpodobně zavinil řidič na skútru,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Dohnalová, podle které neměl řidič skútru na hlavě přilbu.

Horská služba vinila lyžaře

Horská služba ale ještě v neděli vydala prohlášení, v němž vinu připisuje lyžaři. Cituje v ní přitom náčelníka služby pro oblast Krušné hory Miroslava Güttnera, podle nějž by se střet neodehrál, "kdyby lyžař dbal zásad pohybu na sjezdovkách". Güttner zároveň apeloval na lyžaře, aby dávali pozor hlavně na konci sjezdovek při dojezdu, kde se pohybuje hodně lidí.

Lyžař, který se se správcem vleku na skútru střetl, přilbu na hlavě podle Dohnalové měl. „Při nehodě utrpěl otřes mozku a zlomeninu levé nohy,“ uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta s tím, že pacient byl převezen do sokolovské nemocnice.

„Řidič skútru je v kritickém stavu,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni Renata Jenšíková. Při střetu s lyžařem utrpěl vlekař těžká poranění hlavy a hrudníku, takže musel být okamžitě vrtulníkem transportován na specializované pracoviště neurochirurgického oddělení plzeňské fakultní nemocnice. Hned po hospitalizaci se podrobil operaci. „Další zprávy o zdravotním stavu pacienta je možné očekávat až v úterý,“ podotkla Jenšíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám