Hlavní obsah

Saunování skončilo ve Zlíně požárem

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Rozsáhlý požár zničil v noci na neděli zahradní domek o rozměrech 6x4 metry se saunou ve Zlíně – Malenovicích. Na vině byla nedbalost majitele, který po saunování nechal topidlo sauny bez dozoru. Škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun.

Článek

Hasičům byl požár nahlášen krátce po půlnoci. „Jako první jej zpozoroval soused, který následně vzbudil majitele objektu. Ten se snažil požár hasit vodou pomocí zahradní hadice, ale proti rozšířenému ohni to bylo málo účinné. Na pomoc museli vyjet hasiči,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Na místě podle něj zasahovali profesionální hasiči z Otrokovic a Zlína, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z obou měst.

„V době příjezdu prvních hasičů byl už zahradní domek takřka celý v plamenech a byl ohrožen také blízký rodinný dům souseda. Hasiči se proto snažili především o zabránění dalšího rozšíření požáru. Lokalizovat se jim ho podařilo asi za dvacet minut, celková likvidace požáru pak trvala další hodinu,“ konstatoval mluvčí s tím, že při něm nebyl nikdo zraněn.

Majitel postiženého objektu vyšetřovateli hasičů řekl, že si saunu vyrobil svépomocí a v sobotu odpoledne byla v provozu.

„Vytápěcí kamna nechal po saunování samovolně a bez dozoru vychladnout. Sálavým teplem přitom došlo k požáru dřevěného obložení sauny a následně se plameny přenesly na celý objekt chatky,“ dodal Mitáček. Požár zasáhl také část střešní konstrukce sousedního rodinného domu.

Reklama

Výběr článků

Načítám