Hlavní obsah

Soud opět uložil podmínku muži, jenž napadl Sobotku z ČSSD

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Osm měsíců s podmínečným odkladem na 18 měsíců. To je konečný verdikt Krajského soudu v Brně, ke kterému se odvolal Miroslav Dvořák, jenž v květnu letošního roku udeřil pěstí tehdejšího prvního místopředsedu ČSSD Bohuslav Sobotku. Stalo se to na předvolebním mítinku v Brně, Dvořák měl v době útoku v dechu 1,88 promile alkoholu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Miroslav Dvořák (vlevo) se svým obhájcem u krajského soudu v Brně.

Článek

Krajský soud tak částečně vyhověl Dvořákovu odvolání, protože původní trest byl sice také na osm měsíců, ale podmínka byla na dva a půl roku. V odvolání Dvořákův advokát Miloslav Petržela neúspěšně argumentoval tím, že Sobotka na předvolebním mítinku nevystupoval jako úřední osoba, ale jako jeden z mnoha uchazečů o politický post.

Nižší trest soudkyně odvolacího soudu zdůvodnila faktem, že Dvořák je dosud bezúhonný netrestaný občan a původní třiceti měsíční podmínka byla příliš přísná.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Napadený Bohuslav Sobotka

„Proti verdiktu se dovolávat nebudeme. Jsem realista a vím z praxe, co je možné a co nikoli,“ uvedl po jednání Petržela. Jeho klient se k rozhodnutí odmítl vyjadřovat.

Už dříve uvedl, že Sobotku udeřil ve zlosti údajně za to, jak vystupoval a jednal v době, kdy byl ministrem financí. Sobotka byl úderem lehce zraněn a otřesený byl především psychicky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám