Hlavní obsah

Tržiště ve Zlíně zachvátil mohutný požár

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Sedm hasičských jednotek vyjelo v úterý odpoledne k zásahu u rozsáhlého požáru bývalé tržnice ve Zlíně na Baťáku. Při požáru nebyl nikdo zraněn, s ohněm bojovalo sedm hasičských jednotek.

Článek

„Požár byl ohlášen dvanáct minut po třetí hodině odpoledne s tím, že je rozsáhlý. První jednotky informaci z místa potvrdily, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ řekl Novinkám Štefan Hrtús z hasičského sboru ve Zlíně.

Doplnil, že objekt o velikosti 70x45 metrů byl ohněm zasažen ve dvou třetinách. „V tuto chvíli provádíme masivní hašení,“ doplnil kolem 16. hodiny Hrtús.

Hasiči měli při příjezdu informaci, že se měl uvnitř objektu nacházet člověk. To se ale nepotvrdilo. 

Podle zlínské policejní mluvčí Jany Bartíkové je jednou z příčin vzniku požáru nedbalost. "V objektu totiž přespávali bezdomovci, proto nelze tuto možnost vyloučit. Škody však i díky tomu, že se hasičům podařilo zabránit rozšíření plamenů, nebudou vysoké," poznamenala Bartíková.

" Určitě se jedná o úmysl. V areálu bývalé vietnamské tržnice žijeme už rok společně zhruba s dalšími 10 bezdomovci, ale odděleně od nich. Dneska jsme byli od rána pryč. Nevíme, kdo nám zapálil všechny osobní věci, které jsme tam měli, včetně dokladů, hygienických potřeb a dalších věcí. Teď nemáme ani doklady, ani peníze. A hlavně nevíme, kde dnes přespíme, řekli Právu dva místní bezdomovci.

Reklama

Výběr článků

Načítám