Hlavní obsah

Fotbalový boss Mach požádal o propuštění z vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý šéf fotbalové Sparty Petr Mach má naději, že opustí pankráckou věznici, kde si odpykává pětiletý trest za neplacení cla. Jelikož si začátkem prosince odseděl polovinu trestu, může podle zákona požádat o podmínečné propuštění, což učinil.

Článek

Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 4 bude o Machově propuštění rozhodovat tuto středu na veřejném zasedání, jak sdělila ČTK.

Bývalý fotbalový boss byl v lednu 2001 pravomocně odsouzen za krácení daně a cla, když nepřihlásil k proclení svůj v Německu zakoupený luxusní vůz BMW. Stát tak připravil o 1,4 miliónu korun. Kromě pětiletého trestu mu soud také uložil pokutu 300 tisíc korun. Trest však v pankrácké věznici nastoupil až v červnu 2002, kdy jej policie zatkla na jeho farmě v Chotýšanech na Benešovsku.

Proces kvůli údajné pomluvě soudkyně

Před soudem však stanul ještě jednou, neboť byl obviněn, že pomluvil soudkyni Danu Pacholíkovou, která ho poslala do vězení. Mach totiž tehdy pro Lidové noviny řekl, že "soud jednal pod tlakem politiků a jeho odsouzení bylo na základě politické objednávky". Obvodní soud pro Prahu 4 mu za to uložil zaplatit 400 tisíc korun nebo náhradní trest další čtyři měsíce vězení. Středočeský krajský soud pak rozhodnutí zrušil.

Reklama

Související témata:

Související články

Exmajitel Sparty se zpovídá z urážky soudu

Bývalý šéf fotbalového klubu Sparta Petr Mach před Obvodním soudem Prahy 4 čelí obžalobě, že urazil soudkyni Danu Pacholíkovou, která ho v minulosti poslala...

Výběr článků

Načítám