Hlavní obsah

Zadrženému muži připsala policie další znásilnění

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ne jedno, ale dvě znásilnění má podle policistů z Ostravy na triku sedmadvacetiletý muž. Toho zadržel policejní psovod v říjnu krátce poté, co znásilnil jednadvacetiletou dívku. Soud uvalil na násilníka kvůli znásilnění a výtržnictví vazbu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Před pár dny ale vyšlo najevo, že stejný zvrhlík znásilnil už v září jednapadesátiletou ženu. Ostravští kriminalisté tak nyní stíhají muže i pro další dva skutky znásilnění, výtržnictví a krádež.

Původně policisté stíhali muže jen pro znásilnění, ke kterému došlo 24. října v noci krátce před 3. hodinou na Ruské ulici v Ostravě-Vítkovicích. Zápasící dvojice si tehdy všiml policejní psovod Martin Lank se psem Ikarem.

„U keřů zahlédl policista muže, který zápasil se ženou, ležící pod ním. Psovod okamžitě zareagoval na volání o pomoc, muže ze ženy strhl a za použití donucovacích prostředků ho zpacifikoval,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Muž uchopil ženu náhle zezadu, povalil ji a snažil se ji svléknout. „Žena byla při ataku zraněna,“ dodala.

V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že jednadvacetiletá žena nebyla jedinou obětí násilníka. Ten si už více než měsíc předtím, 11. září krátce po 3. hodině v noci, vyhlédl u parku Milady Horákové jednapadesátiletou ženu.

Lidé napadenou odkázali na telefonní automat

„Muž ženu zatáhl do parku, kde ji násilím svlékl a znásilnil,“ informovala mluvčí. Oběti se později podařilo vymanit z útočníkova držení a utekla k zastávce tramvaje u Domu Energetiky na ulici 28. října. „Lidé ale na její volání o pomoc nereagovali, jen ji odkázali na veřejný telefonní automat,“ doplnila Holčáková.

Žena utrpěla středně těžká poranění s dobou léčení v délce několika týdnů. Znásilnění však zanechalo stopy také na její psychice. Muž je podezřelý nejen ze znásilnění, ale také z krádeže, neboť po znásilnění měl ženě vzít bundu s telefonem. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena ve výši asi 1700 korun.

Doposud ostravští kriminalisté šetřili 43 oznámených případů znásilnění. Ve 14 případech bylo znásilnění vymyšlené, trestním stíhání zatím nezačalo pouze u tří případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám