Hlavní obsah

Celníci narazili na padělané hračky, Spidermany a Transformers

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Při kontrole skladů v Praze 4 objevili minulý týden pražští celníci velké množství padělaných hraček. Mužům zákona se při zásahu podařilo zadržet i majitele skladu, škoda byla odhadnuta na dva milióny korun.

Článek

Celníci našli přes 6300 kusů převážně plyšových hraček, modelů aut a dětských tašek se známými chráněnými značkami, jako například Hello Kitty, Mickey Mouse, Medvídek Pú, Hannah Montana, Cars, Transformers a Spiderman.

Hračky pochybného původu byly uskladněny ve vlhkém, nevyhovujícím prostředí. Již na první pohled bylo patrné, že nejde o originály.

“Jejich kvalita zdaleka neodpovídala originálním výrobkům, mnohdy nesouhlasili ani informace na obalech s jejich obsahem. Celníci ve skladu zadrželi navíc muže, jenž byl nájemcem skladu i majitelem zboží,” řekla mluvčí celníků Zuzana Hrubá.

Škoda byla vyčíslena na více než dva milióny korun. “Případ je nyní vyšetřován pro podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Pachateli hrozí vězení až na dva roky,” doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám