Hlavní obsah

Na cestě k požáru narazil hasičský vůz do sloupu

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Řidič hasičské cisterny Dennis havaroval ve středu chvíli před polednem v centru Ostravy, když hasiči právě mířili k požáru v obchodním domě Laso.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nešťastně skončil hasičský výjezd k požáru v centru Ostravy

Článek

„Popíjel jsem právě kávu v cukrárně, když jsem uviděl tři za sebou jedoucí houkající hasičské vozy. Ten třetí však na kruhovém objezdu nevybral zatáčku a narazil do sloupu pouličního osvětlení. Byla to pěkná šlupka. Za chvíli přijeli další hasiči a pak i záchranáři,“ popisoval nehodu náhodný svědek Jiří Kovář z Ostravy s tím, že posléze vyšel ven a zaslechl, že auto už je staré přes 15 let.

"Řidič také po nehodě popisoval, že mu kousek před rondelem selhaly brzdy,“ dodal Kovář.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nešťastně skončil hasičský výjezd k požáru v centru Ostravy

„Nehoda se stala před ostravským magistrátem, další okolnosti vyšetřuje policie,“ sdělil Právu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela a dodal, že jednoho člena posádky po ošetření odvezli záchranáři do Městské nemocnice Ostrava.

„Naštěstí má jen lehká zranění, poranil si nohu. Hasičská cisterna je však velmi poničená. Škodu jsme ale zatím nestihli vyčíslit,“ upřesnil Kůdela s tím, že opravdu není vyloučeno, že za nehodou stojí technická závada vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám