Hlavní obsah

Ženu pod převráceným kamiónem u Jablonce vyprošťovali hasiči 45 minut

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Od úterního rána blokuje silnici v Pěnčíně na Jablonecku vážná nehoda polského kamiónu. Kolos jel z kopce dolů a ve velké rychlosti vyjel ze silnice a převrátil se na bok. Zavadil také o protijedoucí osobní vůz, jeho řidička byla lehce zraněna. Zraněný byl i řidič kamiónu, hasiči jeho spolujezdkyni vyprošťovali 45 minut.

Článek

Spolujezdkyně z nákladního vozu byla letecky ve vážném stavu transportována do nemocnice. Důvodem nehody byla pravděpodobně velká rychlost kamiónu. Vůz převážel dvousetkilové balíky s polyesterem.

Kolos při havárii zbořil plot a sloup elektrického vedení. "Zraněného řidiče vyprostil ještě před příjezdem hasičů velitel dobrovolných hasičů ze Smržovky, který náhodou projížděl kolem," řekla mluvčí hasičů v Libereckém kraji Iva Michalíčková.

Mezi sedadlem a přístrojovou deskou ale zůstala zaklíněná spolujezdkyně pod převráceným nákladním vozem. Hasiči použili veškerou dostupnou techniku, aby ženu vyprostili.

Policie místo uzavřela a dopravu stále odklání na objízdné trasy. Na místo povolala těžkou techniku, která má kamion vrátit na silnici. Podle prvních informací nebyl kamión v dobrém technickém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám