Hlavní obsah

Řidič bez řidičáku převrátil na Svitavsku kamión a nadýchal alkohol

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

V úterý kolem druhé hodiny ráno havaroval kamión naložený izolační hmotou za tunelem Hřebeč na hlavním tahu ze Svitav na Moravskou Třebovou. Kamión zůstal ležet přes tři pruhy.

Článek

Silnice bude podle policie minimálně celé dopoledne uzavřena. Při nehodě nedošlo ke zranění.

„Řidič nebyl schopen policistům předložit řidičský průkaz a při orientační dechové zkoušce nadýchal okolo 0,4 promile alkoholu,“ potvrdila Právu policejní mluvčí Anna Štegnerová s tím, že jako příčinu nehody uvedl technickou závadu. To však může potvrdit až další vyšetřovaní.

Svědci nehody mluví o velkém štěstí, že kamión přejel do opačné strany vozovky. Pokud by sjel ze silnice ve svém pruhu, mohl se zřítit ze stráně a skončit v lese.

„Nyní musíme počkat na majitele firmy, aby celý náklad přeložili a také na těžkou techniku, aby kamión vyprostila. Řidiči musí do té doby využít objížďku, která vede složitými serpentinami a může značně komplikovat dopravu,“ upřesnila policejní mluvčí.

Při podobných nehodách u tohoto tunelu se na hlavním tahu na Moravu tvoří i několikakilometrové kolony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám