Hlavní obsah

Pátrání po ztracené dívce z Prahy je stále neúspěšné

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Třetím dnem pátrají policisté po devítileté Anně Janatkové, která se ve středu nevrátila ze školy. Masivní nasazení sil ve středu a ve čtvrtek, ani intenzivní práce kriminalistů zatím výsledek nepřinesly.

Článek

„Zatím nemáme k tomuto případu žádné nové informace, kriminalisté stále intenzivně pracují,“ řekla v pátek ráno Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Doplnila, že policisté stále prověřují všechna oznámení veřejnosti, která na linku 158 volají lidé na základě policejní žádosti o pomoc.

Ve čtvrtek proběhlo v pražské Troji rozsáhlé pátrání, do kterého se zapojily stovky osob. Nasazeni byli také psovodi i vrtulník. V menším rozsahu se policisté do okolí ulice Pod Písečnou a Trojská vrátili i ve čtvrtek večer, avšak ani toto pátrání výsledky nepřineslo.

Během pátrání se podařilo policistům nalézt dívčin batoh a osobní věci. Ty byly podle neoficiálních informací ukryty v jedné z nepřístupných zahrad.

Vyšetřovatelé pracují s několika vyšetřovacími verzemi, ve středu ani nevyloučili možný únos. Nález ukrytých věcí ztracené dívky současně může nahrávat skutečnosti, že se stala obětí násilného trestného činu. Na případu proto také pracují policisté zabývající se touto trestnou činností.

Policie v této souvislosti pouze uvedla, že si případ převzala kriminální policie.

Popis hledané dívky
Anička je vysoká asi 120 centimetrů a má blond vlasy. Oblečena byla do tmavě šedé zimní bundy, fialovo-černé šály (tzv. „Palestina“) a tmavě modrých džínů s červeno-bílým páskem. Na nohou měla černé boty a na hlavě fialovou čepici s kšiltem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám