Hlavní obsah

Dva mladíky, kteří v Praze ubili starce kvůli padesátikoruně, dopadla policie

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policisté dopadli dva mladíky ze západních Čech, kteří v polovině července přepadli v Praze 82letého muže. Zbili ho a sebrali mu padesát korun. Oloupený muž později v nemocnici na následky zranění zemřel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že jsme zahájili trestní stíhání proti dvěma osobám ze západních Čech za loupež,“ řekl v pondělí Právu Martin Rykl z Krajského státního zastupitelství v Plzni. Podrobněji ale o případu hovořit nechtěl s tím, že jednomu z podezřelých ještě není osmnáct let.

Podle jiného zdroje si mladíci ve věku 17 a 19 let počíhali na starce v parku za bílého dne.

„Pokusili se mu vytrhnout igelitovou tašku, kterou měl omotanou kolem ruky. To se jim nepovedlo, a protože se důchodce bránil tašku dobrovolně odevzdat, mlátili s ním lupiči o zem tak dlouho, dokud nezůstal bezvládně ležet. Z tašky mu pak sebrali padesátikorunu a utekli,“ popsal přepadení zdroj.

Zmláceného muže odvezla záchranka do Thomayerovy nemocnice, kde za dva dny zemřel.

„Utrpěl velmi vážná zranění,“ uvedla mluvčí nemocnice Martina Štanclová. Mladíkům hrozí až dvanáctileté tresty vězení. Na staršího z nich soudce uvalil vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám