Hlavní obsah

Čerpaly úvěry na nic netušící mladou ženu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Z rozsáhlého podvodu policie podezřívá 40letou ženu ze Zábřehu a o jedenáct let mladší ženu ze Šumperka. Společně způsobily dvěma společnostem z Prahy a Brna škodu za 230 tisíc korun, když od nich jménem nic netušící mladé ženy získaly úvěry.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Starší z žen ve třech případech uzavřela smlouvy o poskytnutí úvěru, přičemž tak vždy učinila jménem dvacetileté ženy ze Zábřehu, a to bez jejího vědomí.

„Ve smlouvách uvedla, že je zaměstnána u druhé z podezřelých žen, která pro potřebu uzavření smluv vystavila nepravdivé potvrzení o jejím zaměstnání s uvedeným měsíčním příjmem, přestože ji nikdy nezaměstnávala,“ řekl Právu v úterý šumperský policejní mluvčí Miloslav Svatoň.

V případě dvou smluv byly podle něj uhrazeny jen první splátky, u třetí ani jedna. „Získané peníze si podezřelé dělily mezi sebou, platily jimi své dluhy a používaly je i jinak pro svoji potřebu,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám