Hlavní obsah

Soud potrestal muže za vraždu prostitutky výjimečným trestem 25 let

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský městský soud v pondělí potrestal 23letého Václava Schneidera za loňskou vraždu prostitutky, pokusu o zavraždění a znásilnění dvou dalších žen. Muž bude ve vězení 25 let, rozsudek zatím není pravomocný.

Článek

Soud zároveň rozhodl, že obžalovaný bude po odpykání trestu umístěn do detenčního ústavu pro sexuálně nebezpečné devianty, takže by se už neměl dostat na svobodu. Trest si odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Státní zástupkyně požadovala pro Schneidera doživotí, podle soudu ale nebyla splněna jedna z pěti podmínek, pro uložení takového trestu.

Mluvčí soudu Martina Lhotáková uvedla, že jednal vlivem sexuální poruchy, proto nemohl soud přistoupit k doživotnímu trestu.

Vynesení verdiktu přijal muž s úsměvem, při odchodu ze soudní síně se pak otočil směrem ke své rodině a řekl: „Dobrá komedie, co?“ Jeho reakci se podivovali i příbuzní.

Kromě loňského srpnového a poté listopadového sadistického útoku na ženy ho soud shledal vinným z vraždy. Obětí byla další mladá žena, prostitutka, kterou si loni 29. listopadu pozval k sobě domů.

Podle spisu ji tento barman pracující v jedné pizzerii na Václavském náměstí krátce poté, co s ní souložil, zhruba deset minut rdousil nejprve chvatem zvaným kravata a následně klečící na jejím těle oběť uškrtil zepředu.

Vedle těla zemřelé se pak prý v klidu vyspal, jen ho zaházel oblečením a šel do práce. Po skončení směny Schneider ještě údajně popíjel s kolegy, aby pak zamířil na policejní služebnu, kde vraždu ohlásil. Mezitím už ale mrtvou našli její kamarádi, když se ráno neozvala.

Reklama

Výběr článků

Načítám