Hlavní obsah

Pes bránil tělo sebevraha před policisty

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V neděli v odpoledních hodinách byla vyslána hlídka brněnských strážníků do Černých Polí k případu Brňana, o jehož život a zdraví měla obavy čtyřicetiletá žena. Přivolaní strážníci se na místě od znepokojené ženy dozvěděli, že jí dvaačtyřicetiletý muž údajně řekl, že má osobní potíže, a pokud se sám neozve, tak má žena nechat otevřít jeho byt.

Článek

Vystrašená žena dále uvedla, že s dotyčným hovořila naposledy předchozí den. Od sousedů hlídka zjistila, že muže viděli naposledy taktéž předchozí den. Na místo proto byla přivolána policie, která požádala strážníky ze zásahové skupiny o součinnost. Za použití slaňovací techniky chtěli strážníci vstoupit přes okno do bytu bez způsobení jakékoli škody.

„V bytě se ale nacházel americký buldok, na zemi otevřeným oknem spatřila hlídka ležícího muže. Vystresovaný pes hlídal nehybné tělo muže a na strážníka, který se do bytu chtěl dostat oknem, reagoval velmi nepřátelsky,“ uvedla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Strážník se proto ve visu na laně snažil se psem navázat kontakt a příliš jej nevyděsit, což se mu po několika minutách podařilo a zvíře se uklidnilo. V pokoji strážníci našli muže, který nejevil známky života.

Muž nejspíš spáchal sebevraždu požitím velkého množství prášků, které zapil alkoholem. Nešťastného čtyřnohého přítele sebevraha převezli strážníci do útulku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám