Hlavní obsah

V Karviné hořela garsonka, dvě děti musely do nemocnice

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evakuací 18 lidí, převozem dvou dětí do nemocnice a škodou ve výši 300 tisíc korun skončil v neděli nad ránem požár garsonky v 6. patře bytového domu v Karviné. Jedno z dětí, které záchranáři odvezli do nemocnice na pozorování, mělo teprve 1,5 měsíce.

Článek

O požáru se hasiči dozvěděli krátce před sobotní půlnocí. V bytě ale zřejmě hořelo už po 23. hodině.

„Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje se třemi cisternami a dobrovolní hasiči Petrovice-Závada. Před nimi se o uhašení snažili dva Poláci, kteří vykopli vstupní dveře garsonky, a pak také hlídka Policie ČR,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Mezi lidmi, které hasiči kvůli silnému kouři v domě evakuovali, byl také otec s 1,5letou holčičkou. „Už dříve ji zabalil do ručníků, ale marně se s ní pokoušel dostat sám z bytu v osmém patře. Proto se raději vrátit do svého bytu a počkal na zachránce,“ doplnil mluvčí s tím, že zatímco starší dítě bylo po kontrole v nemocnici propuštěno domů, kojenec zůstal pro jistotu v péči lékařů.

„Požár se podařilo uhasit za hodinu a půl. V garsonce hořela hlavně kuchyňská linka a další nábytek. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun, příčina vzniku požáru je dosud v šetření,“ objasnil Kůdela. Podle informací Práva mohl být požár zapálen úmyslně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám