Hlavní obsah

Na Brněnsku řádí falešný pošťák, inkasuje od důvěřivců tisíce

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na jednoduchý nápad, jak si podvodem lehce vydělat peníze, přišel zatím neznámý muž, který řádí na Brněnsku. Vydává se totiž za pracovníka České pošty nebo firmy Bonprix a láká peníze z důvěřivých lidí.

Článek

Scénář je vždy stejný. „Velmi důvěryhodným způsobem 'doručuje' balíček, za který požaduje většinou jednotnou taxu dva tisíce korun. Adresa na balíku obvykle ani není kompletní, pravděpodobně opisuje údaje ze schránek. Pokud neuspěje, přelepí jméno na balíku a jde o dům dál,“ popsal podvodníkovu fintu policejní mluvčí Pavel Šváb. Nešťastní důvěřivci pak po rozdělání balíčku najdou jen reklamní letáky.

Policisté na jižní Moravě už evidují na deset podobných případů. „Pošťákem“ je vždy podle popisů poškozených muž vyšší postavy mluvící dobře česky.

Nejjednodušší možností, jak se podle kriminalistů podvodu ubránit, je nepřebírat žádné zboží, které si člověk neobjednal. Policisté prosí všechny podvedené nebo svědky, kteří by mohli pomoci s objasněním případu, aby se obrátili přímo na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám