Hlavní obsah

Evakuovaný dětský tábor na Děčínsku vykradli tři mladíci

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Šluknovským policistům se společně s rumburskými kriminalisty podařilo vypátrat pachatele, kteří o víkendu vykradli evakuovaný stanový tábor ve Šluknově na Děčínsku. V noci na sobotu vyhnal z tábora děti déšť a rozvodněný potok, po návratu vedoucí zjistili, že zmizel stan a další táborové vybavení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté nejprve vytipovali jednoho z možných pachatelů, ten se ke všemu přiznal a prozradil i své dva společníky. Právu to řekl děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Policisté si pro prvního mladistvého pachatele přijeli ve středu odpoledne, po jeho přiznání následovali další. Druhý z mladíků byl také mladistvý a třetí dokonce nezletilý. Ani ti nezapírali a vše přiznali. Lup měli v úmyslu zpeněžit. Policisty pak zavedli na místo, kde měli všechny odcizené věci uschované.

„Tam se ukázalo, že je jich více, než kolik táborníci vůbec zjistili,“ řekl Haňka. Stan, luk, šípy a další ukradené předměty se už beze zbytku vrátily ke svým původním majitelům.

Krádež vyřeší úřad jako přestupek

Nezletilému pachateli žádný trest nehrozí, kvůli věku bude jeho případ odložen. „Dvojice mladistvých bude vzhledem k výši škody řešena pro přestupek příslušným úřadem, kam by věc měla být v následujících dnech odevzdána,“ dodal Haňka.

Ačkoli táborníky potkalo v polovině jejich pobytu nečekané dobrodružství, přesto zde zůstalo všech 16 dětí a šest vedoucích. Z pátku na sobotu strávili kvůli vodě táborníci noc na ubytovně, kam je odvezli hasiči.

Samotní malí účastníci ale noční evakuaci prý vnímali jako zážitek, neboť se neplánovaně svezli blikajícími hasičskými vozy. Fakt, že jim někdo tábor vykradl a celý rozházel, se jich přímo nedotkl. Mezi malými táborníky jsou i tři děti v předškolním věku a nejstarším dětem je třináct let.

Reklama

Výběr článků

Načítám