Hlavní obsah

Tři lidé zemřeli po srážce dodávky s nákladním vozem

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala v úterý na Prachaticku. U obce Malovice se srazila dodávka s nákladním automobilem, všichni mrtví jsou z dodávky. Nehoda se stala po jedenácté hodině dopoledne.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Při srážce dodávky s nákladním vozem zemřeli na místě tři lidé.

Článek

"Vozidla se srazila u Malovic. Hasiči museli oběti z vraku dodávky vyprošťovat," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

"Došlo ke střetu osobního vozidla nissan a nákladního vozidla Tatra 815. Při dopravní nehodě zahynuly tři osoby a jedna je zraněna," řekla mluvčí policie Lenka Heřmanová.

"Na místě byli identifikováni dva muži a jedna žena zaklínění v havarovaném vozidle. Všichni tři bohužel utrpěli těžká mnohočetná poranění, kterým podlehli ještě před příjezdem posádek záchranné služby," řekl ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Posádka záchranné služby transportovala pouze spolujezdkyni z nákladního automobilu s lehčím poraněním na traumatologii do Českých Budějovic. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění.

Od 25. června evidují policisté k dnešnímu dni 101 obětí dopravních nehod. Údaj je včetně obětí této nehody. Loni si kolize za oba prázdninové měsíce vyžádaly 150 lidských životů.

Nejvíce obětí během jednoho dne si letos vyžádaly nehody v pátek 9. července, kdy zahynulo 12 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám