Hlavní obsah

Dcera zabránila otci shodit matku ze schodů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Divoká scéna se odehrála v pondělí večer v domě v jedné obci na Přerovsku. Opilý 65letý muž tam napadl svou stejně starou manželku, kterou chtěl nejprve uškrtit, a pak se ji snažil shodit ze schodů. Tomu zabránila jejich čtyřiatřicetiletá dcera.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Muž svou manželku kvůli rodinným sporům nejprve napadl vulgárními výrazy. Následně ji začal škrtit. Chtěl ji také shodit ze schodů a strkal ji směrem ke schodišti v domě. Matku bránila jejich dcera, která ji chytila kolem pasu a otci řekla, že zavolá na policii,“ řekla Právu v úterý přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Agresor podle ní poté manželku pustil a začal z domu vynášet různé věci, které rozházel před domem. „Po příjezdu policejní hlídky byl muž umístěn do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Měl v dechu 1,46 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Útočník se podle ní již v průběhu letošního roku dopustil obdobného jednání vůči své rodině, které vyhrožoval usmrcením. V žádném z případů však ke zranění osob nedošlo.

„Byl vykázán na dobu 10 dnů ze společného obydlí a přilehlých prostor,“ dodala Urbánková. Za pokus o ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování hrozí násilníkovi až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám