Hlavní obsah

V kašně v Mikulově plaval sumec

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Že v kašnách plavou nebo na jejich dně se vyskytují různé předměty od mincí až po lahve od piva či vína, které tam nahází ochmelkové jdoucí nad ránem domů, je známá věc. Ovšem aby v kašně plaval sumec, to se nestává každým dnem. Jenže právě tuto půlmetrovou rybu spatřili překvapení obyvatelé Mikulova ve své historické kašně v centru města.

Článek

Do akce proto ihned nastoupili místní městští strážníci, kteří se se sumcem ihned vítězně utkali a následně ho vypustili do zatopeného lomu v Mariánském mlýně. Všem ale vrtalo v hlavě, jak se ryba do kašny dostala. Nakonec zjistili, že chlapec, který je na neobvyklou věc upozornil, dostal sumce od kamaráda. Ten se ryby zbavil, protože byla podměrečná.

Obdarovaný hoch pak nadšeně se sumcem spěchal za svou tetou. „Ta ale zřejmě nevěděla, co s ním má dělat, a tak ho vypustila do kašny,“ potvrdil Právu šéf mikulovských strážníků Jiří Hamerník.

Místní strážníci mají s podobnými nečekanými situacemi mnoho zkušeností. V minulosti pronásledovali kance, srnu nebo kachnu, lovili holuba v obchodním domě, nebo odchytávali krajty, které utekly místnímu chovateli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám