Hlavní obsah

Dvě auta na Pardubicku narazila do stromů, tři mrtví

Právo, ČTK, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdechovice
Aktualizováno

Během pondělního odpoledne zemřeli na Pardubicku při dopravních nehodách tři lidé. Obě smrtelné nehody se staly nedaleko Chvaletic, kde dvě auta narazila do stromů. Informoval o tom policejní mluvčí Jozef Bocán. Na Plzeňsku se zranilo několik lidí při havárii autobusu, který se snažil vyhnout nákladnímu vozidlu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Při první nehodě Škody Favorit zemřeli u Zdechovic směrem na Spytovice na rovném a přehledném úseku dva mladíci a třetí musel být s vážnými zraněními letecky transportován do nemocnice. Policejní mluvčí nechtěl spekulovat o tom, zda příčinou nehody byla vysoká rychlost.

Po sedmnácté hodině došlo pouhých pár kilometrů dál na rovném přehledném úseku z Chvaletic na Přelouč k další tragické nehodě. Řidič Fordu Mondeo zde narazil také do stromu a na místě zemřel. Řidič cestoval ve vozidle sám.

Policisté i hasiči varují řidiče, aby v tomto počasí věnovali řidiči řízení maximální pozornost.

Na Plzeňsku havaroval autobus

"Linkový autobus jel po hlavní silnici od Plzně, když mu zřejmě nedal přednost nákladní vůz jedoucí z vedlejší komunikace od Dobřan," popsal nehodu policejní mluvčí Josef Aubrecht. Řidič autobusu ve snaze zabránit srážce se nákladnímu autu vyhnul, prorazil ale při tom svodidla a havaroval mimo vozovku. Dopravu na hlavní silnici nemuseli policisté přerušovat.

Podle mluvčí hasičů Aleny Marešové cestovalo v autobusu asi 20 pasažérů. Po nehodě nemuseli hasiči nikoho vyprošťovat. Jiří Růžička ze zdravotnické záchranné služby doplnil, že u dvou lidí bylo podezření na otřes mozku, byli ale při vědomí. Pacienty záchranáři odvezli na chirurgická a úrazová oddělení nemocnice.

Při nehodě se u autobusu prorazila palivová nádrž. Unikalo z ní asi 250 litrů nafty, kterou hasiči zachytávali.

Na autobuse vznikla škoda dva milióny korun, na svodidlech kolem 10 000 korun. Alkohol policisté u řidičů vyloučili, nehodu dál vyšetřují, doplnil Aubrecht.

Reklama

Výběr článků

Načítám