Hlavní obsah

Zmizelý Kříž je prý kvůli mafii pod ochranou policie, tvrdí bulvár

Právo, ČTK, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie údajně skrývá zmizelého místopředsedu Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Miroslava Kříže v zahraničí, protože má být důležitým svědkem. Informoval o tom v pátek bulvární deník Aha s odkazem na informace od nejmenovaného kriminalisty, který je prý členem vyšetřovacího týmu.

Článek

Důvěryhodný zdroj Práva z pražské policie však tyto informace označil za zcela nepravdivé. „Je to naprostá hloupost. (Kříž) opravdu není pod žádným dohledem policie či svědkem proti mafii. Netuším, kdo tyto spekulace pouští, ale rozhodně to není z policejních zdrojů, o tom jsem jednoznačně přesvědčen,“ uvedl nejmenovaný pražský policejní funkcionář.

Policie po Křížovi pátrá od konce května. Naposledy jej viděli 22. května v jedné restauraci v centru Prahy na schůzce s majitelem Baníku Ostrava Tomášem Peterou. Z jednání ale odešel a od té doby už se neukázal. [celá zpráva]

Podle bulváru se do hledání zapojil i Interpol, pátrání však později zastavil. Mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká k tomu v pátek Právu řekla, že Kříž je i nadále v pátrání v rámci schengenského informačního systému, což tedy znamená, že jej zatím policie nenašla.

Údajný kriminalista bulváru sdělil, že krok Interpolu znamená, že policie ví, kde Kříž je.

„Už kolem něj zmizelo více lidí. Vyhrožování fyzickou likvidací jeho osoby už bylo na denním pořádku a policie potřebovala, aby se rozšířila právě fáma o (Křížově) likvidaci. Policie Kříže ukryla mimo republiku, neboť jí může pomoci rozplést mafiánskou chobotnici odstraňování nepohodlných osob, vydírání, nekrytých finančních operací a daňových úniků,“ citoval deník domnělého policistu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám