Hlavní obsah

Muž, který se označil za nájemného vraha pěti lidí, je ve vazbě

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Pětadvacetiletý muž, který se minulý týden v úterý na policejní služebně ve Varnsdorfu na Děčínsku přiznal, že před čtyřmi lety za peníze zabil pět lidí, je ve vazbě. Právu to potvrdila náměstkyně krajského státního zástupce v Ústí nad Labem Lenka Bradáčová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Muž byl obviněn a soudce vyhověl návrhu na uvalení vazby. Dál se povede vyšetřování,“ řekla Bradáčová s tím, že bližší informace k případu zatím nelze zveřejnit.

Kriminalisté doposud marně hledali těla údajných obětí na skládce poblíž obce Rádlo u Jablonce nad Nisou, kterou údajný nájemný vrah ve výpovědi označil jako místo, kde všechny své oběti zahrabal.

„Krajští kriminalisté se případem intenzívně zabývají a stále prověřují pravděpodobnost oznámení a současně s tím provádějí pátrání v Jablonci nad Nisou a okolí. Z taktických důvodů nebudeme ale prozatím poskytovat žádné bližší informace,“ sdělila již dříve mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Od té doby bylo na případ uvaleno informační embargo.

Podle výpovědi mladíka vraždil někdy před čtyřmi lety. Za každou z nich, jak tvrdí, inkasoval 200 tisíc korun. Přiznal se prý proto, že ho tížilo svědomí, k vraždění ho podle jeho slov dohnala finanční tíseň. Věrohodnosti jeho doznání příliš nenasvědčují policejní statistiky.

V roce 2006 totiž policisté zaevidovali na Jablonecku pouze jedinou vraždu, ke čtyřem vraždám tehdy došlo na sousedním Liberecku. Zbývá ještě možnost, že se jednalo o oběti, které nikdo nehledal, nebo o pohřešované osoby, jejichž těla se nenašla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám