Hlavní obsah

Auto smetlo cyklistu, který vjel na dálnici D11

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bříství (Nymbursko)
Aktualizováno

Na dálnici D11 u Bříství na Nymbursku v noci na pondělí zahynul cyklista. Porazilo ho osobní auto. Jak se cyklista na dálnici dostal, není známo. Provoz ve směru na Hradec Králové byl téměř pět hodin uzavřen, řekl operační důstojník dálničního oddělení v Poříčanech. Od pátku jde o 18. oběť dopravní nehody.

Článek

Osobní auto jelo podle policie v levém jízdním pruhu a najednou se před ním objevil cyklista, který jel v protisměru po dělicím pruhu. "Cyklista na dálnici nemá co dělat, nevíme, jak se tam ocitl," uvedl policista. Řidič osobního vozidla podle něj nebyl zraněn.

Nehoda se stala na 19. kilometru půl hodiny před půlnocí, provoz byl ve směru na Hradec přerušen do 04:20. Policie auta odkláněla na 18. kilometru přes Bříství, zpět na dálnici se vracela na 25. kilometru u Sadské.

Mladý motorkář nepřežil střet s autem na Frýdecko-Místecku

K další nešťastné události došlo v obci Pazderna na Frýdecko-Místecku. Pětadvacetiletý motocyklista tam nepřežil střet s osobním automobilem, byl na místě mrtvý, sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Smrtelná nehoda se stala před 19:30. "Motorkář, ročník 1984, narazil do osobního automobilu, který jel před ním. Poté ještě chvíli pokračoval v jízdě, ale spadl a zemřel na místě," řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Oživit se ho pokoušeli nejprve svědkové nehody, poté záchranáři. V době jejich příjezdu ale muž stále nedýchal a byl bez srdeční činnosti.

Od pátku tak zahynulo při dopravních nehodách 19 lidí, osm zemřelo v pátek, sedm v sobotu, tři lidé zahynuli v neděli. Mezi sobotními oběťmi kolizí byli i tři cyklisté. Policisté označují konec školního roku a začátek prázdnin za jedno z nejrizikovějších období na silnicích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám