Hlavní obsah

Na obchvatu Františkových Lázní se střílelo

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Františkovy Lázně

Policie vyšetřuje případ střelby, která se odehrála v noci na sobotu 3. července na obchvatu Františkových Lázní nedaleko benzínové stanice Agip v městské části Horní Lomany. Podle informací františkolázeňského starosty Ivo Mlátilíka (nez.) byl při střelbě jeden muž ze dvou přítomných lehce zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policie prověřuje spáchání násilného trestného činu, který se měl odehrát na silnici u Františkových Lázní,“ uvedla mluvčí chebské policie Kateřina Dohnalová, která k případu nechtěla prozradit podrobnosti. „Nepřeje si to dozorující státní zástupkyně,“ vysvětlila.

Podle starosty Františkových Lázní Mlátilíka a jeho informací od policie se jednalo o spor dvou cizinců. „Dva jižané se tam pohádali kvůli dluhům, což vyvrcholilo střelbou. Jeden z mužů při střelbě utrpěl lehká zranění. Jednalo se podle mých informací jen o lehké průstřely,“ dodal Mlátilík.

Personál pumpy si přestřelky nevšiml

Vzhledem k informačnímu embargu policie a státního zastupitelství se nepodařilo informaci o zraněném cizinci ověřit. V nemocnici v Chebu nebyl nikdo s průstřely v noci na sobotu hospitalizován. „My jsme na popisovaném místě u benzínové stanice Agip u Františkových Lázní nezasahovali,“ uvedl krajský mluvčí záchranky Lukáš Hutta. Vzhledem ale k tomu, že se podle Mlátilíka jednalo o lehčí zranění, mohl být cizinec ošetřen pouze na některé z mnoha ambulancí v regionu.

Přestřelky u benzínové stanice Agip si nevšiml ani nikdo z personálu pumpy. „Někdo tady prý střílel,“ krčila rameny pumpařka. „Policie o den později, v noci na neděli mezi 23. a 6. hodinou ranní, silnici uzavřela a případ vyšetřovala,“ pokračovala pumpařka. „Nikdo z kolegů, kteří měli noc před tím službu, žádné výstřely ale neslyšel,“ dodala.

„Kousek odsud ale policisté našli na silnici několik nábojnic, které si zakreslili při vyšetřování křídou na asfalt. Pak objevili také jednu ze zatoulaných kulek v soklu jednoho z čerpacích stojanů,“ poznamenal pumpařka. „Naštěstí se při tom střílení nikomu nic nestalo,“ oddychla si. „Více budou vědět policisté, až si stáhnou záznamy z našich průmyslových kamer,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám