Hlavní obsah

Starosta Nepomuku způsobil nehodu, byl opilý a z místa ujel

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepomuk

Pokuta až padesát tisíc, dvouletý zákaz řízení motorových vozidel a sedm trestných bodů, to všechno teď hrozí starostovi Nepomuku Jiřímu Maškovi (ODS), který ve čtvrtek odpoledne zavinil ve městě dopravní nehodu, od které ujel. Policisté ho ale krátce na to vypátrali a v dechu mu naměřili přes promile alkoholu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle informací Práva Mašek při výjezdu z vedlejší ulice nedal přednost jinému automobilu. Oba vozy do sebe narazily. Nikomu se nic nestalo, odnesly to jen plechy. Starosta se ale odmítl na místě domluvit s druhým účastníkem nehody o způsobu  úhrady škody a odjel.

„Vyšetřujeme střet dvou  osobních vozidel v Nepomuku. Čtyřiašedesátiletý řidič, který je pravděpodobným viníkem nehody, z místa odjel. Zpátky se vrátil až v doprovodu policistů. Ti mu v dechu neměřili více než jedno promile alkoholu. Podrobit krevní zkoušce se odmítl,“ řekl mluvčí policie Josef Aubrecht.

Sám starosta se k nehodě nevyjádřil. Nebral mobilní telefon a nereagoval ani na sms zprávy. O svém prohřešku zatím neinformoval ani zastupitele. „Nic oficiálně nevím. Zase až tolik mě to ale nepřekvapilo s ohledem na to, jak se starosta chová,“  řekl člen kontrolního výboru Městského úřadu v Nepomuku a městský zastupitel Václav Novák (KSČM).

Do podobné situace se před čtyřmi lety dostal Maškův předchůdce Pavel Jiran. Ten byl potrestán několikatisícovou pokutou a půlročním zákazem řízení za to, že se snažil ututlat dopravní nehodu, při které se služebním vozem narazil do betonového sloupku a na vozidle způsobil stopadesátitisícovou škodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám