Hlavní obsah

Uprchlý hoch, který znásilnil spolužačku, je zpět v ústavu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Patnáctiletého hocha, který před dvěma týdny uprchl z výchovného ústavu v Domažlicích, kam ho soud poslal za loňské znásilnění spolužačky, dopadli ve čtvrtek policisté. Pomohl jim přitom anonym, který je navedl k místu, kde se chlapec ukrýval. Společně s ním policisté zadrželi ještě dalšího hocha, který byl rovněž v pátrání po útěku ze stejného ústavu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Ve čtvrtek krátce před třiadvacátou hodinou přijal operační důstojník v Plzni prostřednictvím linky 158 oznámení, že se v jednom z domů v obci Nemanice nacházejí dva svěřenci výchovného ústavu, kteří uprchli. Ihned po přijetí oznámení na místo vyjela hlídka, která chlapce zadržela a převezla na obvodní oddělení. Následně byli po provedení všech nezbytných úkonů předáni pracovníkovi výchovného ústavu,“ uvedla Vladislava Čejková z domažlického ředitelství policie.

Hoch, kterého soud uznal vinným ze znásilnění, má nařízenu ochrannou výchovu až do 18 let. Utéci se mu podařilo v nestřeženém okamžiku při sportovních hrách ústavu na domažlickém stadiónu, kde si ho nikdo moc nevšímal.

Jako čtrnáctiletý společně se stejně starým kamarádem znásilnili spolužačku loni na podzim nedaleko domažlického autobusového nádraží. Společně ji odvedli do křoví v Hánově parku, kde jí nařídili, aby se svlékla, jinak že ji zbijí. Pak ji pohlavně zneužili. Dostali nejpřísnější možný trest, a sice ochrannou výchovu v zařízení se specializovaným režimem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám