Hlavní obsah

Dvanáctiletou dívku srazilo auto, na místě zemřela

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdlant nad Ostravicí
Aktualizováno

Jeden mladý život zbytečně vyhasl v neděli dopoledne na rychlostní silnici I/56 ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Dvě ženy s dvanáctiletou dívkou nevyužily podchod pro chodce a rušnou čtyřproudovou komunikaci chtěly přeběhnout. Na jejich rozhodnutí doplatila dvanáctiletá dívka, kterou postupně srazily dva automobily. Na místě zemřela.

Článek

„Matka s dcerou a její babičkou přecházely silnici kousek od frýdlantského vlakového nádraží, když dívku zachytila hned dvě auta za sebou,“ popisoval událost frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žurovec s tím, že v místě tragédie mohou jet vozidla rychlostí až devadesát kilometrů za hodinu.

Dále uvedl, že nejprve dítě zachytil řidič se svou Škodou Octavia, když mu náhle vstoupilo z pravé strany do cesty. „Zachytil jej pravým zrcátkem a dívku povalil na zem. Druhé auto jedoucí za ním řízené čtyřiašedesátiletou řidičkou se školačce již nedokázalo vyhnout a sunulo ji se zablokovanými koly asi 40 metrů před sebou,“ upřesnil Žurovec.

Na místě tragédie zasahoval také vrtulník záchranné služby, avšak dívence již lékař nedokázal pomoci - podlehla svým vážným mnohačetným zraněním. Policisté místo nehody uzavřeli a věnují se dalšímu vyšetřování. Pozůstalým, ale také řidičce auta poskytl odbornou pomoc přivolaný psycholog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám