Hlavní obsah

Muže podezřelého ze série znásilnění na Moravě zadržela policie

Právo, Aleš Honus, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Postrach žen ze Zlínského a Moravskoslezského kraje je s největší pravděpodobností za mřížemi. Policie v pondělí zadržela muže, kterého podezírá ze série několika útoků proti mladým ženám, mimo jiné i ze znásilnění zhruba desetileté školačky z Kopřivnice.

Článek

Informaci o zadržení Právu poskytl důvěryhodný policejní zdroj, policie však nechce posun ve vyšetřování oficiálně komentovat.  „V této chvíli nebylo nikomu sděleno obvinění,“ uvedla večer moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že nic více k případu neřekne.

Kromě znásilnění nezletilé dívky z Kopřivnice, kterou minulý týden donutil k sexuálním praktikám s nožem v ruce, jsou pachateli přičítány i další útoky na ženy a dívky na Moravě, například ve Valašském Meziříčí, Kroměříži, Holešově a Bystřici pod Hostýnem.

Po zveřejnění popisu násilníka se navíc policistům přihlásily další ženy s tím, že byly také znásilněny. V pondělí večer ale kvůli informačnímu embargu policie nebylo možné říct, z kolika těchto útoků policie zatčeného muže podezírá. Pokud bude zadržený skutečně obviněn ze znásilnění, bližší informace k tomu má policie sdělit až v úterý.

Policisté prověřovali desítky podezřelých

Čtyřicet oznámení prověřovali zlínští kriminalisté v souvislosti s hledáním nebezpečného muže, který znásilňoval mladé dívky.

„Od zveřejnění identikitu pachatele volaly desítky lidí. Všechny informace se musejí postupně ověřovat. Jeden muž například o víkendu ohlásil na Policii ČR, že podezřelého pachatele pravděpodobně viděl na jedné zábavě na Kroměřížsku,“ řekla v pondělí mluvčí krajského policejního ředitelství ve Zlíně Jana Bartíková.

„Kriminalisté tam okamžitě vyjeli, informace se ale nepotvrdila. Postupně pečlivě prověřujeme veškerá oznámení, která průběžně dostáváme z celé České republiky. Po pachateli i nadále pátráme,“ dodala Bartíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž znásilnil dívku na ulici za bílého dne

Neznámý muž znásilnil v úterý odpoledne ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku sedmnáctiletou dívku, když po ní požadoval pod pohrůžkou zabití různé sexuální...

Výběr článků

Načítám