Hlavní obsah

Během pěti dnů byla v Kopřivnici znásilněna druhá žena

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

K druhému znásilnění v průběhu pěti dnů došlo v sobotu ráno v Kopřivnici. Neznámý pachatel si vybral za oběť devětadvacetiletou ženu. Zda má tento čin souvislost s pěticí znásilněných dívek a žen, ke kterým došlo v úterý a ve středu na území Moravskoslezského a Zlínského kraje, policie prověřuje. Pravděpodobně ale v sobotu v Kopřivnici zaútočil jiný pachatel.

Článek

K násilnému činu došlo kolem šesté hodiny ráno na Lidické ulici v centru města, jen několik desítek metrů od služebny Policie ČR.

„Žena se vracela z restaurace, když ji někdo uhodil neznámým předmětem ze zadu do hlavy,“ popsal novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Po ráně upadla oběť na chvíli do bezvědomí. Když se probrala, měla rozepnuté kalhoty a odhalená prsa. Podle Tomšíka došlo k útoku přímo na ulici. „Případ vyšetřujeme jako pokus o znásilnění,“ dodal mluvčí s tím, že žena byla hospitalizována v nemocnici.

Série znásilnění

V Kopřivnici jde už o druhé znásilnění za pět dní. To první, ke kterému došlo v úterý po poledni, kdy násilník s nožem v ruce přinutil ve výtahu svléknout se nezletilou dívku a požadoval po ní sexuální praktiky, má zřejmě na svědomí jiný pachatel.

Tomu jsou přičítány i další útoky na ženy a dívky ve Valašském Meziříčí, Kroměříži, Holešově a Bystřici pod Hostýnem. Po zveřejnění popisu násilníka se na policii přihlásily další ženy s tím, že byly také znásilněny.

„Tato oznámení prověřujeme, v této chvíli k tomu nebudeme poskytovat žádné další informace,“ uvedla moravskoslezská krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Potvrdila ale, že policisté v celé ČR nyní prověřují každé oznámení o znásilnění či pokusu o znásilnění, zda nemá souvislost se sérií ve dvou moravských krajích. „Týká se to tedy i toho sobotního případu v Kopřivnici,“ poukázala.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž znásilnil dívku na ulici za bílého dne

Neznámý muž znásilnil v úterý odpoledne ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku sedmnáctiletou dívku, když po ní požadoval pod pohrůžkou zabití různé sexuální...

Výběr článků

Načítám