Hlavní obsah

Falešný policista pokutoval sex s prostitutkou 60 tisíci

Právo, Martin Polák, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb
Aktualizováno

Policistům v Chebu se podařilo rozprášit gang falešných policistů. Ti s pomocí prostitutek lákali především cizince na odlehlá místa na Chebsku, kde pak od nich vybírali pokuty za porušení vyhlášky o prostituci. Pokud by klienti lehkých žen nezaplatili, hrozili falešní policisté, že sexuální turistiku oznámí rodinám.

Článek

Od čtvrtečního večera mají policisté v cele muže a ženu, kteří podle nich stáli v čele gangu falešných policistů. Ti od cizinců vybírali tučné pokuty za porušení městské vyhlášky zakazující pouliční prostituci. Z trestného činu přisvojení si pravomoci veřejné osoby a vydírání už vyšetřovatelé stíhají celkem sedm lidí.

Fešák v nažehlené policejní uniformě

„Dvojice organizátorů zajišťovala veškerý servis. Obstarávala například policejní uniformy. Dali jsme státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby,“ řekl šéf chebské policie Josef Kutil.

Jak celý podvod fungoval? Na okénko vozidla německého turisty, který se právě oddával sexu s kněžkou lásky, zaťukal fešák v nažehlené policejní uniformě. Řidiče slušně požádal o předložení dokladů s upozorněním, že porušuje vyhlášku, která zakazuje na území města provozování prostituce.

Pokuta za sex 60 tisíc

Nechal ho ještě přečíst přeložený text městské vyhlášky a s milým úsměvem mu vzápětí oznámil, že za přestupek bude muset zaplatit pokutu. Vše je naprosto věrohodné, cizinec nemá sebemenší tušení, že kontrolující policista je podvodník.

První lehké pochybnosti přijdou v okamžiku, kdy se dozví, že má za porušení nařízení města zaplatit v přepočtu šedesát tisíc korun.

„Když se začne vytáčet, muž v uniformě ho upozorní na to, že se jeho rodina a zaměstnavatel dozvědí o sexu s prostitutkou. Cizinec proto raději zaplatí. Když nemá u sebe takovou hotovost, jedou společně k bankomatu,“ popisoval Kutil nový kriminální fenomén.

Pokutovaný probíral výši pokuty s jiným policistou

Vyšetřovatelé zatím zadokumentovali čtyři případy. Ve skutečnosti jich ale bude daleko víc. „Řada cizinců po zaplacení rychle zmizí. Mnozí ani neprokouknou, že se stali obětí podvodu. V německých mediích se naopak objevily zprávy o tom, jak vysokými pokutami je v Chebu trestaná pouliční prostituce,“ pokračoval Kutil.

Falešní strážci zákona používali skutečné uniformy včetně čepice s originál policejním znakem. Scénář byl pokaždé stejný. Prostitutka vylákala zákazníka na předem určené místo, kde už číhal falešný policista.

Na stopu podvodníků přivedl kriminalisty jeden z cizinců, který cestou k bankomatu viděl stát u silnice zaparkované policejní auto s hlídkou. Zastavil a s policisty diskutoval o tom, že se mu nezdá výše pokuty, kterou dostal od jejich kolegy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám