Hlavní obsah

V Plzni přepadávají dva zakuklenci herny a noční bary

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V Plzni řádí dvojice ozbrojených lupičů, kteří přepadávají herny a noční bary. Podle kriminalistů mají na svědomí nejméně šest loupeží. Muže ve věku mezi 20 a 25 lety se zatím policistům nepodařilo lapit.

Článek

„Začalo to 16. října loňského roku, kdy kolem půl třetí ráno vešli dva muži v kuklách do herny v Sokolovské ulici. Pod pohrůžkou nože uzamkli barmana na toaletě a odcizili peníze z pokladny,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Martina Hábrová.

Stejný scénář mělo další přepadení 23. prosince s tím rozdílem, že lupiči byli vyzbrojeni pistolí.

„Kolem půl osmé ráno vešli do jiné herny také v Sokolovské ulici. Opět přinutili obsluhu vydat tržbu. Při útěku nastříkali uvnitř provozovny slzotvorný sprej a i s penězi uloženými v šedé igelitce utekli ven. Tentokrát byli maskováni v obličeji černými šátky,“ pokračovala Hábrová. Postupně vyloupili ještě další podniky ve Studentské a Kralovické ulici a znovu v Sokolovské.

K poslednímu přepadení došlo v úterý k ránu v baru ve Studentské ulici.

„Na barmana namířili zbraň a požadovali všechny peníze. Když jim je vydal, zavřeli ho do jedné místnosti a utekli pryč. Jeden byl oblečen do tmavého oblečení, na hlavě měl kapuci a černou kuklu s otvory pro oči a pusu. Druhý měl na sobě tmavou bundu s bílou kapucí a také černou kuklu,“ dodala Hábrová.

Policie by přivítala jakékoliv informace od veřejnosti, které by pomohly pachatele dopadnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám