Hlavní obsah

Řidič v Ostravě ujížděl policii, pak naboural, zranil dva lidi a utekl

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie pátrá po mladém řidiči, který v pondělí nejprve ujížděl policejní hlídce, potom v Ostravě-Michálkovicích naboural do odstaveného auta, ve kterém zranil dva lidi, a nakonec od nehody utekl. Podle nového trestního zákoníku mu hrozí až pět let vězení, tedy o dva roky více než do konce minulého roku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Uvedla, že policejní hlídka řidiče, který odmítl zastavit, pronásledovala z několik kilometrů vzdáleného Petřvaldu.

„Na točně městské hromadné dopravy řidič nezvládl řízení favoritu a čelně narazil do stojícího volkswagenu. Při nehodě byl zraněn 36letý řidič volkswagenu a jeho stejně stará spolucestující,“ řekla mluvčí s tím, že zranění naštěstí nebyla těžká.

Řidiče favoritu však stav zraněných lidí vůbec nezajímal a z místa činu utekl. Dokonce ho prý nezajímal ani stav jeho dvou mladistvých kamarádů, které v autě vezl. „Ostravští policisté již získali informace směřující ke konkrétnímu podezřelému řidiči, po němž v současnosti intenzivně pátrají,“ uvedla Holčáková.

„Řidiči nyní hrozí až pět let nebo zákaz činnosti. Přitom kdyby neutekl a zůstal na místě, hrozil by mu za přečin ublížení na zdraví z nedbalosti mnohem nižší trest, a to maximálně na jeden rok,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám