Hlavní obsah

Němec zabil v penzionu u Chebu své dvě děti a potom sebe

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb
Aktualizováno

Rodinná tragédie se odehrála v penzionu Sabadin v Podhradu u Chebu. 39letý Němec tam v úterý odpoledne zabil své dvě děti ve věku pět a sedm let a poté spáchal sebevraždu. Ještě předtím v Německu podle informací Práva zabil manželku.

Foto: Martin Polák, Právo

Penzion v Podhradu u Chebu, kde k tragédii došlo.

Článek

Těla mrtvých našla manželka majitele penzionu. Ten Právu řekl, že během tragédie nebyl v budově. „Nemůžu nic více říci,“ uvedl pouze Miroslav Sabadin.

V místě neštěstí si nikdo ničeho nevšimnul. „Do penzionu jezdí hlavně Němci, ale něco podobného se tady nikdy nic nestalo,“ řekla na místě jedna z místních obyvatelek s tím, že Podhrad je klidná ves.

Policejní mluvčí Kateřina Dohnalová potvrdila, že na místě došlo k násilnému trestnému činu. „Byla nalezena těla muže a dvou nezletilých, jsou to cizinci,“ řekla. Dodala, že motiv a způsob provedení činu je v šetření.

Na místě jsou i němečtí kriminalisté

Podle všeho se muž s dětmi ubytoval v penzionu o den dříve a otřesný čin spáchal v úterý. Police neupřesnila jak děti a muž zemřeli, ale podle informací Práva je otec zastřelelil a poté obrátil zbraň proti sobě.

Na místo dorazili i němečtí kriminalisté. „Spolupracujeme s nimi,“ poznamenala mluvčí. Nepřímo tak naznačila, že mrtvý muž v Německu spáchal zločin.

Vyšetřovatelé a technici se v penzionu pohybovali až do večerních hodin. Před setměním přijela odtahová služba a odvezla k expertize vůz, ve kterém otec s dětmi přijel.

Obdobná tragédie se v Karlovarském kraji stala před dvěma lety, kdy muž na Sokolovsku zabil ženu, její jeden a půl roku staré dítě a nakonec se oběsil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám