Hlavní obsah

Jedenapůlroční holčička vypadla ze 4. patra

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Snad všichni svatí stáli u rok a půl staré holčičky, která v pondělí ráno vypadla z okna bytu v panelovém domě v Plzni. Dítě mělo po příjezdu záchranářů na první pohled pouze zlomenou ruku, vyšetření v nemocnici odhalila další poranění.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Měla obrovské štěstí. Při prvním ošetření zjistil lékař pouze frakturu horní končetinu. Pro vyloučení dalších poranění ji ale posádka raději převezla k vyšetření do nemocnice,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková s tím, že vzhledem k mechanismu úrazu po pádu z 15 metrů je předpoklad dalšího závažného poranění, a proto byla dívenka převezena do nemocnice k vyšetření.

"Vyšetření v nemocnici ukázala, že zranění dívky jsou vážnější, než jen zlomená ruka. Je ale ve stabilizovaném stavu," řekla  mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Renata Jenšíková.

Podle informací Práva dívka dopadla do trávy jen kousek od betonového chodníku. Případ už šetří policie, která na místě zjišťuje okolnosti, za kterých dítě z okna vypadlo.

Policejní vyšetřovatelé už zahájili úkony trestního řízení. matce hrozí obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nebalosti.

"Zatím jsme zjistili, že v bytě byla i matka dítěte, která v tu dobu vařila. Přitom měla otevřené okno," řekla mluvčí policie Simona Čejková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám