Hlavní obsah

Muž obžalovaný ze znásilnění: na 14let vůbec nevypadala

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ze znásilnění teprve 14leté dívky z Havířova se od pondělí před ostravským krajským soudem zodpovídá nezaměstnaný 23letý Slovák Gejza Gožo. Podle obžaloby zneužil v opilosti dívku, kterou zatáhl do pronajatého bytu a znásilnil. Obžalovaný ale násilí popírá a tvrdí, že dívka se mu nebránila.

Foto: Aleš Honus, Právo

Slovák Gejza Gožo je obžalován ze znásilnění čtrnáctileté dívky z Havířova.

Článek

S žákyní základní školy se Gožo seznámil na ulici na sídlišti Šumbark loni 8. listopadu, kde s dalšími mladými lidmi popíjel alkohol a kouřili marihuanu. Gožo si podle obžaloby dal i pervitin.

„Říkala, že se jí udělalo špatně, tak jsem jí nabídl, ať jde ke mně domů,“ řekl. V bytě pak dívka začala obžalovaného podle jeho verze líbat a žádala po něm něžnosti.

Druhý den si pro mne přišla kriminálka. Vůbec jsem v první chvíli nevěděl, co po mně chtějí.
Gejza Gožo

„Sama se svlékla, tak jsem se svlékl i já. K ničemu jsem ji nenutil, žádné násilí tam nebylo,“ řekl. To, že dívka teprve chodí na základní školu, se podle svých slov dozvěděl až od kriminalistů. „Říkala, že je jí šestnáct. Chtěl jsem, ať mi ukáže občanku, ale řekla mi, že ji nemá. Rozhodně nevypadala na čtrnáct let,“ bránil se Gožo.

Školačka však celou věc po vystřízlivění oznámila policii. „Druhý den si pro mne přišla kriminálka. Vůbec jsem v první chvíli nevěděl, co po mně chtějí. Netušil jsem, že mě ta holka udala,“ dodal obžalovaný u soudu.

Hlavní líčení bude v následujících dnech pokračovat výslechy celé řady svědků a soudních znalců. Ve druhé polovině týdne by mohl být vynesen rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám