Hlavní obsah

Pyrotechnici na Opavsku odpálili v lese minu zarostlou v kořenech stromu

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobroslavice (Opavsko)

Neobvyklé množství munice pocházející z druhé světové války našel při procházce lesem v katastru obce Dobroslavice na Opavsku padesátiletý muž. Jednu dělostřeleckou minu zarostlou v kořenech stromu museli pyrotechnici odpálit na místě. V neděli o tom informovala Pavla Šabacká z opavské policie.

Článek

Muž munici našel v pátek odpoledne. Na místo dorazili policisté z nedalekého Hlučína a přivolaní policejní pyrotechnici. Ti zjistili, že se jedná o dvě dělostřelecké miny ráže 82mm, dva dělostřelecké granáty ráže 45 a 88mm, protitankovou leteckou pumu a třináct ručních granátů.

„Jedna z dělostřeleckých min však byla již natolik zarostlá v kořenech jedné ze vzrostlých olší, že ji nebylo možné bezpečně zajistit a odvézt spolu s ostatní municí. Pyrotechnici proto rozhodli o jejím zneškodnění na místě,“ sdělila.

Policisté o vzniklé situaci informovali starostu Dobroslavic, který potvrdil, že strom, který se nachází na pozemku obce, je obecním majetkem. „Starosta přislíbil zajištění bezpečného pokácení výbuchem poškozeného stromu,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám