Hlavní obsah

Maskovaný lupič si odnesl z prodejny téměř čtvrt miliónu

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Přes 240 tisíc korun si odnesl z prodejny v Ostravě v sobotu před šestou hodinou ráno zatím neznámý lupič. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Muž maskovaný černou kuklou pod pohrůžkou jiskřícího paralyzéru zatlačil 36letou prodavačku i s dalšími dvěma kolegyněmi ve věku 34 a 37let do místnosti s trezorem. Ženám nařídil vydání peněz,“ popsala s tím, že prodavačka ve strachu vydala peníze, načež muž ženy v místnosti zamkl.

Při útěku jej zaregistrovala čtvrtá prodavačka, která pak tři uzamčené kolegyně odemkla. Jak dále sdělila Holčáková, jedna z žen se pachatele snažila zadržet a běžela za ním, později jí však zmizel z dohledu. „Ženy nebyly při ataku zraněny,“ doplnila.

Policisté po oznámení okamžitě začali po neznámém pachateli pátrat podle zjištěného popisu, byl nasazen i pes, který vypracoval stopu. Kriminalisté našli rovněž svědka, který podezřelého muže zahlédl. Policie případ šetří jako loupež. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let, doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám