Hlavní obsah

Mladíci se mstili za pokácenou májku, jednoho zraněného našli v lese

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Tradiční souboje mladíků o pokácení májky sokům ze sousední vesnice měly v noci na pátek násilnou dohru na Uherskohradišťsku. Skolení své májky neunesli chlapci v jedné z vesnic a na ujíždějící viníky zaútočili. Jeden člověk byl zraněn, po útoku tyčí zůstal jeden vůz zdemolovaný.

Článek

Tradici dodrželi v noci mladíci ze Šumic, jako odvetu z předešlé noci. Šumičtí se vypravili autem do nedalekých Záhorovic kácet májku. Májka padla, ale to ještě netušili, že si to místní nenechají líbit. Při odjezdu je v obci zastavilo asi patnáct záhorovických mladíků, kteří si vybili zlost na autě železnou tyčí.

„Přivolaná policejní hlídka zjistila, že při kácení májky došlo i ke zranění. Mladíka, kterého padající májka zranila na hlavě, zádech a noze, se podařilo asi po hodině najít v nedalekém lese. Tam se ukrýval před rozzuřenými Záhorovičáky,“ řekla mluvčí policie Milena Šabatová.

Kvůli zranění mladíka přivolaná záchranná služba odvezla k ošetření. „Za poškození cizího majetku může mladík, který auto rozbil, dostat až patnáctitisícovou pokutu,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám