Hlavní obsah

Za vraždu prostitutky si žena odsedí 12 let ve vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě ve čtvrtek vyměřil 12 let vězení 33leté Simoně Veverkové z Havířova za brutální vraždu kamarádky. Šestačtyřicetiletou ženu, která se živila prostitucí, brutálně ubodala v jejím bytě kuchyňským nožem. Na těle zemřelé lékaři napočítali 27 ran kuchyňským nožem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Simona Veverková u soudu

Článek

Motivem byly peníze a špatné osobní vztahy. Případy, kdy by žena zavraždila ženu, jsou přitom v české kriminální praxi zcela výjimečné.

Simona Veverková do loňského roku pracovala jako provozní v jednom z erotických klubů v Třinci. Její kamarádka, o jedenáct let starší prostitutka, ji přitom podle zjištěni soudu přistihla ve chvíli, kdy okrádala opilého zákazníka. Z jeho peněz si Veverková údajně vzala o osm tisíc korun více, než činila částka, kterou měl zaplatit.

Ty peníze hodila na zem, pak na mne plivla a řekla, že mne zničí.
Simona Veverková

Prostitutka pak začala Veverkovou, se kterou jinak udržovala přátelské vztahy, vydírat. „Požadovala po ní částku sedm tisíc korun. Jinak hrozila, že oznámí manželovi, že je mu Veverková nevěrná s majitelem podniku a že užívá drogy. Řekla jí také, že bude informovat majitele, že okrádá hosty,“ uvedl soudce Miroslav Mucha.

Tragédie se odehrála loni 7. srpna odpoledne poté, co Veverková přišla kamarádku navštívit do jejího bytu. Přinesla jí tři tisíce, protože víc neměla. Kamarádka ale trvala na vrácení celé částky, tedy sedmi tisíc. „Ty peníze hodila na zem, pak na mne plivla a řekla, že mne zničí,“ popisovala vražedkyně dramatické chvíle.

Byl to exces a mimořádné vybočení ze spořádaného způsobu života.
soudce

Podle svých slov si vzpomíná jen na to, že vzala do ruky nůž a ženu bodla. Veverková, která je matkou devítiletého syna, u soudu svého činu hluboce litovala a během výpovědi plakala. „Celý život si myslím, že když někdo zabije člověka, měl by být potrestán stejně. A teď tady stojím a jsem obžalovaná z nejhoršího zločinu,“ řekla.

Ženě u soudu hrozilo až patnáct let vězení, nakonec ale dostala trest na dolní hranici trestní sazby, která je u vražd spáchaných zvlášť surovým způsobem dvanáct let.

„Byl to exces a mimořádné vybočení ze spořádaného způsobu života,“ řekl soudce s tím, že obžalované polehčovalo i to, že svého činu upřímně litovala a ke všemu se bez vytáček přiznala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám