Hlavní obsah

Mladík hodil dělobuch do autobusu plného lidí, hrozí mu až osm let za mřížemi

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Teprve 21letý mladík způsobil podle policie lednový rozsáhlý požár autobusu pražské hromadné dopravy v Modřanské ulici. Ve chvíli, kdy do vozu vhodil zábavní pyrotechniku, v něm cestovalo patnáct lidí. Byl obviněn z obecného ohrožení, za což mu hrozí až osmileté vězení.

Foto: HZS Praha, ČTK

Hasiči při likvidaci požáru autobusu

Článek

Mladík vhodil zapálenou pyrotechniku do autobusu ve chvíli, kdy se zavíraly dveře a vůz se rozjížděl. „Chtěl především pobavit své souputníky cestující tou dobou v následně shořelém autobuse,“ řekl k důvodu mladíka mluvčí policie Tomáš Hulan. Pyrotechnika ale zapadla mezi sedadla a požár se rozšířil na celý vůz.

Řidič oheň včas zaregistroval, zastavil a všem cestujícím se podařilo hořící autobus, který oheň zcela zničil, včas opustit. „Z kloubového autobusu zbyl po uhašení jen nepoužitelný skelet,“ doplnil Hulan s tím, že s požárem bojovalo mnoho hasičů.

Policistům se pak podařilo nalézt stopu vedoucí k mladíkovi, kterého později dopadli. „Podezřelého obvinil policejní komisař z trestného činu obecného ohrožení, kdy mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřel Hulan s tím, že muž je stíhán na svobodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám