Hlavní obsah

Hasiči vytáhli z Ohře další mrtvolu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Z řeky Ohře u jezu u obce Dubina na Karlovarsku vytáhli hasiči v pátek odpoledne ostatky lidského těla. Již před dvěma týdny hasiči vytáhli poblíž i mrtvolu utopené ženy.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Na podezřelý předmět v řece, který připomínal lidské tělo, upozornil náhodný svědek,“ uvedla mluvčí karlovarských krajských hasičů Alena Ryvolová. „Hasiči se pomocí člunu dostali až na místo nálezu, kde zjistili, že se skutečně jedná o ostatky lidského těla v pokročilém stadiu rozkladu,“ pokračovala.

„Jednalo se o mrtvolu muže, jehož totožnost určí soudní pitva, kterou nařídila provést kriminálka,“ konstatovala karlovarská krajská mluvčí policie Zdenka Papežová. „Stejně tak až pitva určí příčinu smrti,“ dodala policejní mluvčí, která nechtěla spekulovat o identifikaci utonulého.

Hasiči totiž již asi před dvěma týdny vytáhli zhruba na stejném místě ostatky utopené ženy. „I v tomto případě kriminalisté nařídili soudní pitvu,“ poznamenala Papežová. „Výsledky ale zatím nemáme k dispozici,“ uvedla.

Podle některých domněnek by se totiž mohlo jednat o pár bezdomovců, kteří zmizeli v rozvodněné Ohři 1. března v lokalitě U Solivárny v Karlových Varech. Svědci tehdy popsali, jak se nejdříve na břehu spolu pohádali a pak při rvačce oba spadli do řeky. Policie po nich tehdy marně pátrala, dokonce vrtulníkem s termovizí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám