Hlavní obsah

Další žhářský útok: Zápalnou láhev hodili do domu v Uherském Ostrohu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Neznámý pachatel vhodil v noci na čtvrtek do okna domu v Uherském Ostrohu zápalnou láhev. Rozbité okno vzbudilo ženu spící v domě, v obývacím pokoji začalo hořet. Vzbudila příbuzné a společně se jim podařilo plameny uhasit. Rasově motivovaný útok policisté vyloučili.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"V pokoji, do kterého pachatel vhodil zápalnou láhev, v tu dobu nikdo nebyl. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn. Ihned po uhašení zavolali obyvatelé domu policii," řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Podle jeho slov se plameny rychle šířily a dosahovaly až do výše ramen dospělého člověka.

Kriminalisté nyní pátrají po pachateli, kterému za tento čin hrozí až osmileté vězení. Policisté uvítají jakékoli informace veřejnosti k případu na lince 158.

Uherskoostrožští policisté vyjížděli do tohoto domu v Zemědělské ulici také v úterý 27. dubna. Zavolali je majitelé domu, protože jim někdo vhodil kameny do tří oken z ulice. Pachatele tohoto přestupku se prozatím nepodařilo najít.

"Z dosavadního šetření se policistům podařilo vyloučit rasově motivovaný podtext útoku. Pravděpodobnějším motivem mohou být nejen sousedské spory, v nichž jednu z hlavních rolí hraje starší muž z rodiny bydlící v atakovaném domě," doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám