Hlavní obsah

Případ korupce exstarosty Žabovřesk jde k soudu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Druhé nepříjemné překvapení nachystal v posledních několika dnech státní zástupce Ivan Hrazdíra pro někdejšího starostu brněnské městské části Žabovřesky Aleše Kvapila a extajemníka radnice Brna – středu Radovana Novotného. Nejdříve jim v pátek znemožnil opustit na kauci vazební věznici a v úterý na ně podal obžalobu. Právu to potvrdil mluvčí brněnského Krajského zastupitelství Hynek Olma.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Aleše Kvapila (vlevo) a Radovana Novotného přivedla k osudu eskorta.

Článek

„Státní zastupitelství v Brně podalo dnešního dne ke Krajskému soudu v Brně obžalobu na 59letého zastupitele Městské části Brno – Žabovřesky a dále na 46letého muže z Brna, oba toho času ve výkonu vazby, a to pro spáchání zločinu přijetí úplatku a zločinu zneužití pravomoci úřední osoby. V případě že budou citovaným soudem uznáni vinnými ze žalované trestné činnosti, hrozí jim trest odnětí svobody v délce 5 – 12 roků,“ prohlásil Olma.

Podle žalobce měli oba muži požadovat miliónový úplatek od developera za výstavbu multifunkčního domu. Developer ale vše oznámil na policii a detektivové z protikorupčního oddělení pak měli zasáhnout hned po předání úplatku.

Oba muži patřili před vypuknutím kauzy k vlivným členům brněnské ODS, Kvapil dokonce figuroval na volitelném místě kandidátky pro volby do Poslanecké sněmovny. Po zadržení ale byli ze strany vyloučeni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám