Hlavní obsah

U Oder nalezeny dvě mrtvoly, jedna ve sklepě a druhá v řece

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Nálezem dvou mrtvých těl se začali v těchto dnech zabývat kriminalisté na Novojičínsku. Tělo 57letého muže se našlo ve sklepě domku pod hromadou uhlí v oderské místní části Pohoř, další mrtvý muž neznámé totožnosti ležel v řece Odra a jeho tělo bylo již v pokročilém stupni rozkladu. Mrtvý v řece podle policie nezemřel násilnou smrtí.

Článek

První úmrtí policie vyšetřuje jako vraždu. „Muže pohřešovala rodina několik dnů a policistům oznámila, že o něm delší dobu nemá žádné zprávy. Policisté spolu s ní ve čtvrtek prohledali dům a tělo muže nalezli ukryté ve sklepě domu,“ uvedla moravskoslezská policejní mluvčí Darina Majková.

Dodala, že po pachateli vraždy policie pátrá. „Za účasti specialistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz policisté zajistili stopy. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Výsledky pitvy zatím nejsou známy,“ dodala mluvčí.

Druhé úmrtí vyšetřuje okresní kriminálka už od neděle. „Mrtvola byla nalezena v Dolních Mlýnech u Vražného v řece Odře. Prvotním ohledáním nebyly na těle zjištěny známky cizího zavinění a potvrdila to i nařízená pitva,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Policie nyní zjišťuje mužovu totožnost.

„Nalezený nezjištěného věku je vysoký 173 centimetrů a vlasy měl zřejmě hnědé barvy. Na sobě měl modré triko a mikinu. Na nohou měl modré značně nošené rifle, pod nimi tepláky hnědé barvy se šedými pruhy na bocích. Na nohou vysoké kotníkové boty značky Ardon Production o velikosti 43 s šedými podrážkami,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám