Hlavní obsah

Řidič zemřel na Vsetínsku při požáru havarovaného vozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín
Aktualizováno

Řidič osobního automobilu Renault zemřel v noci na čtvrtek krátce po půlnoci při nehodě a následném požáru vozu v Ústí na Vsetínsku. Motorista nezvládl jízdu a čelně narazil do rohu budovy u silnice. Po střetu byla těžce poškozena přední část auta, které následně zachvátil požár. Uvnitř vozu uhořel zaklíněný řidič.

Článek

Ještě před příjezdem hasičů se k nehodě dostal starosta místního sdružení dobrovolných hasičů, který bydlí nedaleko místa havárie.

"Chystal se ke spánku, když uslyšel kvílení pneumatik a následně také náraz do domu. Okamžitě se oblékl, popadl sněhový hasicí přístroj a vyběhl na pomoc. Vozidlo bylo zachváceno mohutným požárem, který se mu nepodařilo utlumit ani za použití celého většího hasicího přístroje. Přes plameny uviděl uvnitř torzo těla a zavolal na tísňovou linku hasičů o další pomoc," popsal krajský mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Tou dobou už byla nehoda nahlášena a na místo mířili profesionální záchranáři. Hasiči ze Vsetína byli na místě za tři minuty od výjezdu. Plameny z vozu dosahovaly až ke střeše objektu. Bleskově bylo nataženo vodní vedení a požár se podařilo postupně uhasit. "Celá přední motorová část vozu byla v kabině a záchrana řidiče nebyla prakticky vůbec možná. Hasiči propátrali také okolí místa havárie, ale nikdo další z vozu nebyl nalezen," uvedl mluvčí krajských hasičů.

Nehoda uzavřela dopravu na hlavním silničním tahu I/57 na několik hodin. Doprava byla odkláněna hlídkou policistů na objízdnou trasu. Silnice byla průjezdná až kolem třetí hodiny ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám