Hlavní obsah

Žena, která musela rodit v sanitce, nakonec dítě opustila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nemocnice Na Bulovce potrestala lékařku, která minulý týden komunikovala s dispečinkem záchranné služby o akutním porodu, který nakonec proběhl v sanitce. Paradoxem příběhu s dobrým koncem zůstává to, že matka druhý den po porodu prý podepsala revers a souhlasila s tím, že dítě půjde do kojeneckého ústavu do Krče.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Záchranáři přivezli ženu do nemocnice, která však v dané době další porody nepřijímala, neboť na sále probíhal další komplikovaný porod.

"I přes mimořádně krizovou situaci a mimořádný stres, který v tu chvíli lékařka měla, vedení nemocnice považuje komunikaci s dispečinkem za nevhodnou, neprofesionální a nepřijatelnou, a proto ta lékařka byla citelně potrestána," uvedl bez bližších podrobností mluvčí.

Záchranáři se ohradili proti postupu ze strany nemocnice. Dispečerka záchranné služby se snažila přesvědčit pracovníky porodnického oddělení, aby šli pomoci záchranářům k porodu do sanitky před areálem. [celá zpráva]

Lékařka, kterou sestra k telefonu povolala, na žádost operátorky o zásah lékaře u porodu dlouho nereagovala a snažila se dispečerce vysvětlit, že chyba je na straně záchranářů, kteří i přes vyhlášený stop-stav rodičku přivezli. [celá zpráva]

"Dezorientovaná lékařka nevěděla, kde má lékaře, protože oba zasahovali u porodu v sanitce," uvedl mluvčí nemocnice Jakub Hofmann.

Lékař ženu prohlédl, ta však pospávala

Doplnil také, že ženu po příjezdu na Bulovku vyšetřil lékař a doporučil převoz do jiné nemocnice, neboť pospávala. Tím prý byl překvapen jak lékař, tak záchranáři. Lékař proto rozhodl, že je žena schopna převozu do jiné porodnice, například Na Vinohradech, která je asi pět kilometrů daleko. Dvě minuty poté však začala rodit. Přiběhli proto dva gynekologové a o rodičku se postarali, popsal situaci mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám